Användningen av vinnare enligt deras kalori behov är i allmänhet säker och orsakar inte biverkningar. Endast lindriga fall av gastrointestinala störningar observeras-vanligtvis uppblåsthet orsakad av intag av gluten-rika vinnare (detta avser vinnare som har en växt-derivat protein). Personer med akne kan märka försämring av hudens tillstånd när du använder vinnare-det är en naturlig reaktion av kroppen till ökade mängder av enkla sockerarter i kosten.

Den allvarligaste biverkningen av missbruk av vinnare kan vara okontrollerad viktökning i samband med överskridande av den dagliga dosen av tillägget. Då de extra kalorier som levereras med balsam deponeras i form av fett, främst runt midjan.

Det är lika ohälsosamt att ersätta den traditionella, fullfjädrade måltid med en del av Gainer. Kom ihåg att detta tillägg saknar många viktiga komponenter för din kropp. Vitaminer, spårämnen och fibrer kan därför inte vara grunden för en varierad diet. I vilket fall som helst, den viktigaste källan till kolhydrater och proteiner bör vara färska produkter av naturligt ursprung, och inte pulver kosttillskott, som bara bidra till att öka muskelvävnad.